AInternationale kinderontvoering

Internationale kinderontvoering

Tijdens een echtscheiding lopen de gemoederen vaak hoog op. Het kan dan voorkomen dat een van de ouders naar het buitenland vertrekt en de kinderen meeneemt, zonder toestemming van de andere ouder: er is sprake van internationale kinderontvoering.

Definitie internationale kinderontvoering.

Van internationale kinderontvoering is sprake als een kind ongeoorloofd naar een ander land wordt overgebracht of daar ongeoorloofd wordt vastgehouden. Bijvoorbeeld na een afgesproken periode van vakantie in het buitenland. Onder ongeoorloofd wordt verstaan: in strijd met het gezagsrecht van het land waar het kind zijn gewone verblijfplaats had.

Gewone verblijfplaats.

Onder gewone verblijfplaats wordt verstaan: de plaats waar het kind vóór de overbrenging of achterhouding zijn hoofdverblijf had, de plaats waar het zwaartepunt van zijn leven lag, waar hij naar school ging en waar hij vriendjes en vriendinnetjes had. Bij internationale kinderontvoering gaat het meestal om een ouder die een kind meeneemt naar een ander land zonder toestemming van de andere ouder. Het kunnen echter soms ook grootouders, familieleden of andere belanghebbenden zijn die met internationale kinderontvoering van doen krijgen of zich eraan schuldig maken.

Over internationale kinderontvoering

Hieronder vindt u enkele onderwerpen met betrekking tot internationale kinderontvoering. Klik op een onderwerp waarover u meer wilt weten:.

Kan ik dit artikel gebruiken in een echtscheidingsprocedure?

Het is onverstandig om een procedure te starten op basis van dit artikel, of een van de andere artikelen op deze website. Dit artikel is slechts bedoeld als informatiebron over het echtscheidingsrecht. Om dit artikel leesbaar te maken is namelijk nogal wat aan juridische precisie geofferd, bovendien is het voor niet-juristen niet eenvoudig om de juridische finesses van een zaak te doorgronden. Raadpleeg daarom altijd een goede jurist voor u juridische stappen zet, bijvoorbeeld een advocaat van Echtscheidingservice.nl.

Stel uw vraag aan echtscheidingservice.nl

Is dit artikel niet helemaal duidelijk, wilt u graag meer weten over dit onderwerp, of wilt u graag weten hoe dit artikel toegepast moet worden op uw specifieke situatie. Via de onderstaande knop kunt u gratis en vrijblijvend een vraag stellen aan Echtscheidingservice.nl. Een advocaat van Echtscheidingservice.nl beantwoordt uw vraag dan zo snel mogelijk.

Stel uw vraag!