AHet echtscheidingsconvenant

Het echtscheidingsconvenant is een schriftelijke overeenkomst tussen u en uw partner. In het convenant staan allerlei afspraken die te maken hebben met het afronden van uw scheiding. Denk hierbij aan afspraken over het verdelen van het huis en de inboedel, de alimentatie en uw onderneming. Het grote voordeel van het echtscheidingsconvenant is dat u samen met uw partner uw eigen afspraken kunt maken. Dit bespaart tijd en geld. Bovendien is het altijd fijn om te weten waar u aan toe bent bij uw aankomende scheiding. Het echtscheidingsconvenant wordt rechtens afdwingbaar na bekrachtiging door de rechter. Dit houdt in dat door de bekrachtiging het convenant een executoriale titel heeft gekregen en kan worden gebruikt als drukmiddel voor de deurwaarder indien de afspraken in het echtscheidingsconvenant niet zijn nagekomen.

Na het opstellen van het echtscheidingsconvenant kunt u samen met uw partner een echtscheidingsverzoek indienen. Op deze manier voorkomt u een vechtscheiding. De inhoud van het echtscheidingsconvenant is ontzettend belangrijk. Laat u dan ook altijd bijstaan door een advocaat of notaris met het opstellen van het echtscheidingsconvenant. Zo weet u zeker dat alle afspraken juridisch in orde heeft.
Zowel u als uw partner heeft profijt bij een persoonlijke benadering van de aankomende echtscheiding. Met behulp van actuele huwelijkse voorwaarden of het echtscheidingsconvenant zal het verrekenen van het gezamenlijke eigendom een stuk eenvoudiger worden. Hierdoor kunt u zelf de verdeling met uw partner sturen en bent u minder afhankelijk van de regels van de wet, dus van advocaten en juristen, rond de verdeling van de boedel. Het hebben van een op maat aangepaste echtscheidingsconvenant is daarom zeer aan te raden.

Zoekt u advies over uw persoonlijke situatie? Neem dan direct contact op en laat u informeren, of stel uw vraag  via de onderstaande knop, een van onze echtscheidingsadvocaten zal deze vraag vervolgens zo snel mogelijk beantwoorden.

Stel uw vraag!