ADe Besloten Vennootschap

De Besloten Vennootschap

Indien u eigenaar én ondernemer bent van een Besloten Vennootschap (B.V.) bent u directeur-grootaandeelhouder. In deze situatie heeft u de macht over de vennootschap en tegelijkertijd bent u werknemer binnen de vennootschap. Vaak komt het ook voor dat u in meerdere relaties staat ten opzichte van uw B.V. Zo kunt u geld lenen aan of van de B.V. of stelt u zich garant voor schulden van de B.V. Een scheiding heeft gevolgen voor uw B.V. Uw partner kan recht hebben op het vermogen van de B.V., op de door u in de B.V. opgebouwde pensioen en inkomen met betrekking tot de partner- en/of de kinderalimentatie.

Uw partner kan recht hebben op (de waarden van) uw aandelen.

De waarde van uw onderneming is van belang voor de berekening van de alimentatie. Denk hierbij aan salaris, dividend en rekening-courant.

De echtscheiding heeft gevolgen voor het door u in de B.V. opgebouwde pensioen.

Kan ik dit artikel gebruiken in een procedure?

Het is onverstandig om een procedure te starten op basis van dit artikel, of een van de andere artikelen op deze website. Dit artikel is slechts bedoeld als informatiebron over het echtscheidingsrecht. Om dit artikel leesbaar te maken is namelijk nogal wat aan juridische precisie geofferd, bovendien is het voor niet-juristen niet eenvoudig om de juridische finesses van een zaak te doorgronden. Raadpleeg daarom altijd een goede jurist voor u juridische stappen zet, bijvoorbeeld een advocaat van Echtscheidingservice.nl.

Stel uw vraag aan echtscheidingservice.nl

Is dit artikel niet helemaal duidelijk, wilt u graag meer weten over dit onderwerp, of wilt u graag weten hoe dit artikel toegepast moet worden op uw specifieke situatie. Via de onderstaande knop kunt u gratis en vrijblijvend een vraag stellen aan Echtscheidingservice.nl. Een advocaat van Echtscheidingservice.nl beantwoordt uw vraag dan zo snel mogelijk.

Stel uw vraag!